UtaVolley on Tampereen yliopiston lentopallokerho, jonka tarkoituksena on edistää lentopallon harrastustoimintaa ja kerätä yhteen lajin harrastajia yliopistolla. Miehille ja naisille on omat joukkueensa.  Molemmat joukkueet osallistuvat kisoihin ja tapahtumiin. Utavolleyn riveihin ovat tervetulleita kaikki Tampereen korkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunnan edustajat.

Miesten joukkue

UtaVolleyn miesten joukkue perustettiin tammikuussa 2015, jolloin toiminnassa oli mukana vain muutamia opiskelijoita. Tampereen yliopiston joukkue osallistui lentopallon opiskelijoiden SM-kisoihin ensimmäistä kertaa vuonna 2015 sijoittuen seitsemänneksi. Seuraavan vuoden aikana harjoitusrinki kasvoi merkittävästi. Huhtikuussa järjestetyissä opiskelijoiden SM-kisoissa joukkue päätyi yhdeksänneksi.

Menneellä kaudella 2016-2017 miesten joukkue otti harppauksen eteenpäin. UtaVolley osallistui ympäri Suomea joukkueita keräävään Viking Line Cup -turnauksiin kahdella joukkueella. Joukkueet sijoittuivat lopulta 25 joukkueen runkosarjassa sijoille 2. ja 4. Tänä vuonna Tampereella järjestetyissä kahdeksan parhaan joukkueen finaaleissa Utavolley kuitenkin taipui lopulta harmillisesti sijoille 4. ja 7., ja mitali jäi lopulta yhden erävoiton päähän.

Joukkueen debyyttikausi oli kokonaisuudessaan menestys. Aiemmin vain yksittäisillä pelaajilla oli kokemusta VLC-sarjasta, mutta menneen kauden aikana joukkueessa pelasi yhteensä 24 eri pelaajaa. Vuoden 2017 OSM-kisoissa UtaVolley taipui Kuopiota vastaan jatkoerässä lopulta kuudenneksi.

Joukkueessa riittää intoa ja mitalinälkää. Tulevalla kaudella 2017-2018 UtaVolley debytoi Tampereen paikallissarjassa 15 pelaajan kokoonpanolla ja VLC-liigaan aiotaan lähteä jälleen kahdella entistä kovemmalla ja kokeneemalla joukkueella. Tulevasta joukkueesta löytyy kokemusta ja fyysistä ylivoimaa. Joukkueessa on kokemusta esimerkiksi lentopallon nuorten maajoukkueringistä, 1-sarjasta ja beach volleyn SM-tasolta. Lisäksi mukana on VLC-liigan mestareita ja kolmiloikan SM-pronssimitalisteja. Kun viime kaudella otettiin harppaus eteenpäin, tällä kaudella tavoitellaan tupla-mestaruutta.

Joukkue pelaa tulevat paikallissarjan kotipelinsä Tampereen yliopiston Atalpa-salissa. Miesten joukkueen General managerina eli vastuunvetäjänä toimii tulevalla kaudella Topias Koukkula. Harjoitusringistä kiinnostuneet voivat olla suoraan yhteydessä Topiakseen (koukkula.topias.o@student.uta.fi) tai liittyä miesten FB-ryhmään.

UtaVolleyn otteluohjelma ja kokoonpanot paikallissarjassa esitellään täällä myöhemmin.

Miesten harjoitusvuorot:

Tiistaisin klo 16-17.30

Keskiviikkoisin klo 18-19.30

Naisten joukkue

Naisten joukkue pyrkii tulevalla kaudella osallistumaan naisten Viking Line Cupiin, jossa se pelasi myös menneellä vuosina 2015 ja 2016. Myös kevään OSM-kisoihin on tarkoitus osallistua, jos vain saadaan porukka muodostettua.

Harjoitusrinkiin etsitään uusia pelaajia, joten mikäli olet kiinnostunut liittymään joukkoomme, ota rohkeasti yhteys UtaVolleyn naisten yhteyshenkilö Sara Salmeen (salmi.sara.h@student.uta.fi) tai liity naisten FB-ryhmään.

Naisten harjoitusvuoro on maanantaisin klo 19-20.30

UtaVolleyn hallitus

Sara Salmi (puheenjohtaja)
Markus Perämäki (varapuheenjohtaja)
Rasmus Rannikko (viestintävastaava, ulkosuhteet)
Mikko Hankamäki (ulkosuhteet, konsultointi)
Talousvastaava: Sofi Sulanen (talousvastaava)

UtaVolley Facebookissa

Utavolleyn Facebook-sivu

Utavolley miehet

Utavolley naiset