Miksi lajikerho kannattaa perustaa tai vastaavasti liittyä lajikerhoon?

  • Ne mahdollistavat samasta lajista kiinnostuneille opiskelijoille yhden paikan jossa kokoontua, ystävystyä ja harrastaa omaa lajiaan.
  • Voit harrastaa yhtä tai useampaa sydäntäsi lähellä olevaa liikuntamuotoa.
  • Liittymällä jonkin lajikerhon jäseneksi voit harrastaa sen tarjoamilla liikuntavuoroille, osallistua lajin harrastajien kilpailuihin kerhon joukkueessa ja olla mukana muutenkin kerhon toiminnassa.
  • Lajikerho voi saada myös taloudellista tukea UtaSport ry:ltä. Tällöin lajikerhon tulisi järjestää kaksi kertaa lukuvuodessa kaikille avoin tapahtuma. Tapahtuma voi olla esimerkiksi lajiin tutustuttava kurssi tai turnaus. Lajikerho voi vastaavasti myös olla mukana järjestäjänä jossain isommassa tapahtumassa.

Miten?

Prosessia aloittaessa kannattaa olla yhteydessä UtaSportin jaostovastaavaan, jaostot(a)utasport.fi. Jaostovastaavalta saa neuvoja, sekä viralliset dokumentit perustamista varten. Lajikerhon viralliseksi perustamiseksi tarvitaan kymmenen hengen porukka, joka on valmis allekirjoittamaan perustamisasiakirjan. Tämän porukan kesken olisi hyvä pitää ”perustamiskokous”, missä mm. sovitte kuka on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja. Tämän jälkeen perustamisasiakirjat toimitetaan jaostovastaavalle, jonka jälkeen hallitus hyväksyy uuden jaoston perustamisen.

  • Saadaksesi tarkempia ohjeita perustamisesta, ota yhteyttä UtaSportin lajikerhovastaavaan: jaostot(a)utasport.fi

Valmiit peliporukat ja lajikerhot

Myös valmiit peliporukat voivat perustaa tai liittyä lajikerhoihin tai perustaa oman jaoston, jos sellaista ei vielä ole. Näin mahdollistetaan suuremmalle joukolle lajin harrastaminen vaivattomasti, sekä lasketaan kynnystä lähteä harrastamaan mielenkiintoista lajia. Jos lajikerho kerää riittävän määrän kiinnostuneita harrastajia, voidaan kerhon sisällä perustaa erillisiä joukkueita kunkin tarpeiden, halujen ja taitotason mukaan. Näin tuodaan niin aloittelijoille kuin taitureille mielekkyyttä harrastamiseen.

Peliporukat voivat kuitenkin halutessaan olla lajikerhossa mukana täysin omana ryhmänään. Erilliset yhdistykset voivat myös toimia lajikerhoina omilla säännöillään ja toimintatavoillaan.