Kuinka suojata puhelin lenkillä

Älypuhelin on hyvä treeniapu, sillä siihen saa asennettua esimerkiksi askelmittarin lenkkeilyä varten. Älypuhelimet ovat kuitenkin herkkiä kolhuille, joten ne on myös hyvä suojata liikkuessa. Onneksi siihen on nykyisin tarjolla monia erilaisia konsteja.

Lenkkeilijän ykkösvaruste on käteen kiinnitettävä kotelo. Niissä puhelin pysyy suojassa sateelta eikä se putoa. Tarvittaessa sitä voi myös käyttää kosketusnäytön avulla muovisen kalvon läpi, joten suojusta ei tarvitse missään vaiheessa riisua. Saatavilla on myös vyölaukkukotelo.

Valitse kotelo lajin mukaan

Pyöräilylenkille on saatavilla erityisiä vedenpitäviä suojapusseja. Näissä pusseissa on kiinnitys, joiden avulla puhelimen voi asettaa ohjaustankoon. Näin pystyt seuraamaan pyörälenkkisi kulkua reaaliajassa ilman pelkoa puhelimen kastumisesta tai kuraantumisesta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että suojapussi ei suojaa puhelinta esimerkiksi autojen lennättämiltä kiviltä, joten sitä kannattaa käyttää vain sellaisilla reiteiltä, joissa ei ole irtokivien lentämisen vaaraa.

Lenkkeilijöille ja vesillä olijoille on olemassa suojapusseja kantohihnalla. Nämä pussit myös kelluvat, joten saat puhelimesi pelastettua sen pudotessa veteen, mikäli virta ei sitä välittömästi vie. Pussit kestävät myös uppoamisen, mutta turvallinen syvyys vaihtelee mallista riippuen.

Tuunaa vanhasta kotelostasi turvallisempi

Myös perinteisestä puhelimen suojakuoresta saa tuunattua turvallisemman. Riittävän tukevaan kannelliseen koteloon kiinnitettävä naru tekee kännykästä kaulakorun. Varmista vain että kohta, mihin kiinnität tai mistä pujotat narun, on riittävän vahva kestämään äkillisiä nykäyksiä. Vahvuuden voi testata vetämällä ja tämä kannattaa tehdä ennen lenkille lähtöä. Parhaita tähän tarkoitukseen ovat kannelliset nahkakuoret, joihin naru pujotetaan kameran tai sormenjälkilukijan aukosta läpi. Tällä niksillä esimerkiksi kesken lenkin taskusta pudonnut puhelin jää roikkumaan käyttäjänsä kaulaan, eikä se putoa maahan.

Valitse tarpeitasi vastaava suoja

Kuinka sitten valita oikeanlainen suoja? Suojan valinta riippuu sen käyttötarkoituksesta. Kysy siis ensin itseltäsi, onko sinulla tarve katsoa puhelintasi lenkin aikana. Mikäli näin on, suositus lenkkeilijälle on käsikotelo tai puhelin kantohihnassa tai kaulassa. Pyöräilijälle sopii tässä vaiheessa vain ohjaustankoon kiinnitettävä malli, sillä pyöräily yhdellä kädellä on vaarallista.

Mikäli sinulla ei ole tarvetta katsoa puhelinta treenin aikana, sopii vyölaukku tilanteeseesi hyvin. Nykyaikaiset juoksuvyölaukut ovat trendikkäitä ja niihin saa puhelimen lisäksi mahdutettua parhaimmillaan myös esimerkiksi maksukortin tai pienen määrän käteistä. Myös perinteinen suojakotelo sopii, kunhan käyttämissäsi vaatteissa on vetoketjulliset taskut. Ilman koteloa puhelinta ei kuitenkaan kannata taskuun laittaa, sillä kaatuessa puhelin voi hajota helposti osuessaan asfalttiin tai maaston epätasaisuuksiin. Lisää erilaisia tapoja suojata puhelin löydät esimerkiksi tästä artikkelista, josta löydät myös muita puhelimen eliniän pidentämiseen tarkoitettuja vinkkejä.

You may also like...